2023 ALV-Voorjaarsweekend

Datum:
14-16 april. 2023 

 

Beschrijving

Door de inspanning van Chiel Harmsen (waarvoor dank) i.s.m. het bestuur is Camping Fort Everdingen de locatie geworden.
ALV is 15 april 2023. Start 14:00 uur.
ALV in de loods die er is. Deze is voor 2 uur beschikbaar.
Bij de ALV koffie en thee. De camping verzorgt kannen koffie en thee.

De aanwezige bar is gesloten tijdens vergadering.

Na de vergadering is het aan een ieder vrij om gebruik van de bar te maken. Op eigen kosten.

De clubleden  zijn d.m.v. een nieuwsbrief op 3 april 2023 verder geïnformeerd over het weekend en de ALV (Algemene Leden Vergadering)


Toegankelijk voor

Leden en introducés. 

Introducés zijn van harte welkom om een keer deel te nemen. Vind je het gezellig en wil je vaker komen? Wordt dan lid. Dat kan ook tijdens het evenement. Het lidmaatschap kost slechts € 15,00 per jaar.
Op de ALV kunnen introducés niet mee stemmen als dat aan de orde is, noch actief aan de vergadering deelnemen. Dit is voorbehouden aan de clubleden.

Toerrit

De route gaat vanaf Fort Everdingen zuidwaarts over de Diefdijk naar Fort Vuren. De Diefdijk loopt van de Lek naar de Wal, dwars door het land en fungeert als bescherming voor het land ten westen van de dijk in het geval er in de Betuwe en overstroming is. Het kreeg tevens een militaire verdedigingsfuncties toen het werd opgenomen in de Nieuwe Hollands Waterlinie, waarvan zowel Fort Everdingen als Fort Vuren belangrijke onderdelen waren. De noordelijke Waaldijk is helaas afgesloten van wege werkzaamheden. Fort Vuren is gelukkig nog wel bereikbaar. Daar kunnen we even pauze houden en ook het museum bezoeken als je wilt.

Daarna rijden we langs Gorinchem naar het westen door het gebied dat belangrijk is voor de scheepsbouw in Nederland. Vanaf Hardinxveld-Giessendam gaat de route naar het noorden en komen we door een eeuwen oud polderlandschap waar de historische bedrijvigheid van afdruipt met vele oude boerderijen en bedrijfsgebouwen.

Bij Ameide komen we weer bij de Lek en gaan we oostwaarts terug naar Fort Everdingen.
Download (GPX) toerrit. KLIK HIER!


Rondleiding
Er een leuke rondleiding rond en over het fort.

Deze wordt op zondag om 11 uur gehouden met een kopje koffie na afloop. De kosten daarvan zijn €8,50 per persoon inclusief koffie.


Kosten

Voor alle mensen die met een tentje en de motor zijn, betaalt MTC Holland de kampeerkosten. Mensen die met ander vervoer en-of kampeermiddelen zijn, moeten zelf de kosten dragen en afrekenen met de camping.


Camping:

Fort Everdingen.  Noodweg 2, 4121 KK Everdingen. Zie voor meer info de website: Camping Fort Everdingen
De Pipowagen is gereserveerd voor Marcel en Angelique
Wat er verder in de buurt te doen is bij en om -en nabij het fort. Zie deze webpagina


Kort verslag van het evenement
Camping Fort Everdingen. ALV op 15 april 2023 Leuk weekend. Leuke locatie. Ongeveer 25 deelnemers aan de ledenvergadering. Ietsje minder aan kampeerders. 2 nieuwe bestuursleden gekozen (Voorzitter en Penningmeester).
Prijsuitreiking toercompetitie. De uitslagen staan op de site bij het betreffende onderwerp.
Het fotoalbum staat on-line. Zie het fotoalbum

 

Kaart